Kyckling med bulgur

Kycklingrätt med bulgur.

En lätt och saftig kycklingrätt med asiatisk tuoch. Bulgur är dessutom mer näringsrikt än ris och couscous, går snabbt att laga och fullt av fibrer.

Ingredienser

innehåll per portion

200g kyckling
40g bulgur
50g finhackad blomkål
4 + 4g kokosfett
1/2 dl vitt matlagningsvin
1 1/2 + 1/2 dl vatten
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/3 tsk vitlökspulver
Örtsalt
Malen svartpeppar
Gräslök
Persilja
Energi247,8 kcal
Protein24,5 g
Kolhydrater15,4 g
Fett9,2 g

Gör så här:

Värm en stekpanna med 4 g kokosfett tills den blir rykande varm, lägg i kycklingbröstet och stek på en sida i ca 1 minut, vänd och krydda på den stekta sidan med lite av paprikan fortsätt steka i ca 1 minut, vänd och krydda igen med paprikapulver på den andra sidan sen vänd igen så att båda sidorna får färg och så att paprikakryddan har bränt in en aning. Häll i vitt vin och låt det koka i ca 30 sekunder, häll i kokosmjölk och vatten och tillsätt sedan vitlökspulver. Sätt på ett lock och låt den koka på lite högre än medelvärme i ca 10 minuter. Lägg i den finhackade blomkålen och det sista av paprikapulvret och sätt på locket igen och låt allt koka i ca 5-10 minuter till.

Värm under tiden en gryta med bulgur, kokosfett, gurkmeja och curry. Rör om hela tiden och bränn kryddorna en aning tillsammans med bulgur. När det börja komma lite rök och osa häll i 1 1/2 dl vatten. Sänk värmen till medel och låt det småkoka i ca 8 minuter tills vätskan är borta. (Kryddorna behöver inte brännas med bulgur men det ger grytan en nötigare smak.)

När pannan med bulgur är klar så blandar du i hackad persilja och gräslök sen smaksätts den med örtsalt och malen svartpeppar.

När kyckling är klar så ta upp den och låt den vila en minut, smaksätt såsen som är kvar i pannan med örtsalt och svartpeppar.

Rekommenderade produkter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson