Köttbullar med bulgursallad

Köttbullar med bulgur.

Ett bra tips för att få köttbullarna lite fastare och mer fiberrika är att använda pofiber som är glutenfritt. Dessutom innehåller Pofiber 70%kostfiber som håller magen och ämnesomsättningen igång. Denna klassiker blir god och nyttig med en bulgursallad till!

Ingredienser

innehåll per portion

Köttbullar:
200g nötfärs
1/2 msk tomatpuré
2 tsk grillkrydda
2 msk pofiber
3g kokosfett
1/2 dl vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk kesella/kvarg 1%

Bulgursallad:
1 dl bulgur
20g hackad rödlök
20g hackad röd paprika
20g majskorn
1/2 tsk paprika
2 st hackade soltorkade tomater
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk flytande grönsaksfond
Örtsalt
Malen svartpeppar
1 blad skivad salvia
1 nypa hackad rosmarin
1 dl vatten
Energi255,7 kcal
Protein24,1 g
Kolhydrater18,2 g
Fett10,5 g

Gör så här:

Blanda nötfärsen med grillkryddan, tomatpurén och pofiber. Forma dem till 30 grams köttbullar och låt dem vila i ca 5 minuter.

Koka upp 1 dl vatten med grönsaksfond, häll i bulgur och sänk värmen till medelvärme och låt den småkoka i ca 5 minuter tills vätskan är borta. Blanda i grönsakerna, örterna och kryddorna och sätt på ett lock.

Stek köttbullarna med kokosfett i ca 3 minuter på medelvärme, häll i vatten och balsamvinäger och låt vätskan koka ner till hälften (ca 1 minut). Ta upp köttbullarna och blanda i kesella/kvarg och häll sedan såsen över köttbullarna. Lägg upp bulgursalladen bredvid.

Rekommenderade produkter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson