Recept på knaprigt julknäcke

Ett knaprigt knäckebröd med juliga smaker passar utmärkt på julbordet. Detta innehåller dessutom extra mycket protein!

Julknäcke i bitar upplagt i brödfat på träbord.

Ingredienser
Näringsvärdeper knäckebröd
Energi80 kcal
Protein3,4 g
Kolhydrater2,3 g
Fett5,8 g
Fibrer1,8 g
Ger 1 plåt (ca 20 bitar)
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl naturellt proteinpulver
1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk ingefära
2 1/2 dl kokande vatten

Tillredning:

Värm ugnen till 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

Blanda alla ingredienser utom vattnet i en bunke. Rör om och se till att allt är blandat.

Häll till sist ner det kokande vattnet och rör om.

Bre ut smeten i ett tunt lager på bakplåtspappret. Använd en slickepott för att få smeten jämntjock. Är smeten ojämn kommer knäckebrödet att bli ojämnt gräddat.

Grädda knäckebrödet i mitten av ugnen i ca. 40 minuter. Låt
knäckebrödet svalna och bryt det sedan i oregelbundna bitar.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!