Kalorisnål gryta på torsk

Jag använder mig av Guarkärnmjöl i denna gryta som är ett stabiliserings- och förtjockningsmedel. Guarkärnmjölet passerar rakt igenom tarmen utan att tas upp av kroppen och ger därför inga extra kalorier. Men det går så klart lika bra att använda maizena.

Ingredienser

innehåll per portion med potatis

1 kg potatis eller ris för 5 portioner
800 g torsk
300 g tärnad kalkonbacon
200 g tärnad morot
200 g tärnad palsternacka
100 g hackad lök
2 st hackade vitlöksklyftor
5 st klyftor svart vitlök (valfritt)
En knippe hackad färsk dill
2 dl matlagningsgrädde 1%
1 dl vatten
10 g kokosfett
Örtsalt
2 tsk guarkärnmjöl (eller maizena)
Energi459,8 kcal
Protein41,4 g
Kolhydrater39,1 g
Fett8,9 g

Gör så här:

Tärna moroten och palsternackan i ca 1/2 cm storlek. 

Värm en gryta med kokosfett och fräs lök, vitlök, svart vitlök och bacon i ca 30 sekunder. Häll i vitt vin, vatten, matlagningsgrädde tillsammans med morot och palsternacka och låt det småkoka på medelvärme i cirka 10 minuter. Lägg i torsken och låt allt koka i ca 8-10 minuter. Blanda i guarkänsmjöl och dill, låt det redas och bli tjockt. Smaka av med örtsalt.

Tillaga potatisen eller riset under tiden och fördela allt i 5 matlådor eller portionspåsar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson