Joakim Lindberg tog guld i kanot-SM

Sommaren är den stora tävlingssäsongen för kanotister och 2015 blev ett riktigt lyckat år för Svenskt Kosttillskotts sponsrade Joakim Lindberg.

Joakim Lindberg kanot

Våren och sommaren 2015 har varit ett hektiskt tävlingsår för Joakim Lindberg. Han har hunnit med inte mindre än två världscuptävlingar, ett VM i juniorklassen och inte minst SM som senior, med flera topplaceringar.

- Jag har legat i hårdträning hela året för att kunna prestera på tävlingarna, och har verkligen känt mig i toppform!

Första året som senior i SM gav oväntat bra resultat. Joakim knep alla tre ädla metaller som pallplatsen kan erbjuda, med brons och silver på olika sprintdistanser, och slutligen det beundransvärda guldet på OS-distansen K1 1000 meter. Här tävlar man individuellt i varje kanot.

- Det var en otroligt fin känsla att känna hur man går framåt för varje år och att all träning verkligen ger resultat. Svenskt Kosttillskotts produkter har varit till stor hjälp under sommaren, framförallt under den tunga träningsperioden för att jag ska kunna återhämta mig optimalt.

Bragden tog honom raka vägen till U23 VM, samt till VM i seniorklassen, en otrolig möjlighet att visa sin kapacitet. U23 är VM för juniorer med samma distanser som under ett senior-VM.

Finalplats i junior-VM

Likaså U23 VM blev en succé för kanotisten, som tillsammans med sin kompanjon tävlade i K2 1000 meter. Semifinalloppet var utan tvekan perfekt, och de tog sig vidare till finalomgången som första svenska paret någonsin i den distansen under ett U23 VM. Finalen slutade sedan på en åttonde plats.

- Just då hade jag hoppats på mer såklart, men nu i efterhand är jag mycket nöjd med tävlingen. Jag är laddad att köra på ännu mer och fortsätta tävla. Nu är siktet inställt på att kvala in till mitt stora mål, OS 2016.

Vi håller alla tummar vi kan för att stötta Joakim till nya bragder och följer honom med förväntan till nästa stora tävling!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!