Hydrolyserat Vassleprotein

Hydrolyserat vassleprotein även kallat vassleproteinhydrolysat är för dig med höga ambitioner som bara vill ha det allra bästa. Tack vare dess supersnabba upptagningsförmåga och minimala innehåll av kolhydrater och fett anses det vara det ultimata proteinet för kroppsbyggare.

  • Vad menas med hydrolysat?
  • Fördelar

Vad menas med hydrolysat?

Vassleprotein utvinns ur mjölk och är ett högvärdigt och lättillgängligt protein. Vassleproteinkoncentrat är det absolut vanligaste proteintillskottet tack vare dess positiva egenskaper för muskeluppbyggnad och återhämtning. De flesta av oss når våra mål alldeles utmärkt med hjälp av koncentrat, men för de med högre ambitioner finns det exceptionella underarter av vassleprotein, så som isolat och hydrolysat. Ett isolat är en renare form av koncentrat med en högre andel protein och lägre mängd kolhydrater och fett. Ett hydrolysat är ett förspjälkat isolat, vilket innebär att din kropp inte behöver bryta ner proteinet i mindre beståndsdelar utan kan omedelbart tas upp och lagras i musklerna.

Förderedelser inför kampsport

Fördelar

Ett hydrolysat anses vara ett förstklassigt tillskott för kroppsbyggare. Studier* har visat att snabbt protein i högre grad stimulerar proteinsyntesen än protein med längre upptagningshastighet eftersom aminosyratillgängligheten i blodet hastigt förhöjs. Eftersom hydolyserat protein innehåller en minimal mängd kolhydrater och fett, får du full kontroll över hur mycket kolhydrater och fett du får i dig, något som kan vara avgörande under diet. Tack vare sin snabba upptagningsförmåga är det dessutom mycket skonsamt för magen och mycket låglaktos.

Den allra bästa upptagningsförmågan får du med ett rent hydrolysat, men eftersom det inte smakar så gott med enbart hydrolysat, blandas det ofta ut med isolat. Dessutom är det betydligt dyrare än ett blandat protein. Det du dock ska tänka på är att inte blanda hydrolysat med ett koncentrat eller tillsammans med mjölk, då det förlänger upptagningshastigheten och effekten av hydolysatet är helt bortkastad.

Hydrolyserat vassleprotein är med andra ord ett oerhört potent protein för kroppsbyggare med höga anspråk. Känner du att du ingår i den skaran rekommenderas ett hydrolysat.

Hydrolyserat vassleprotein

Vill du veta mer om vassleprotein kan du läsa här och vill du veta mer om isolat kan du läsa här.

Referenser:

The role of milk- and soy-based protein in support of muscle protein synthesis and muscle protein accretion in young and elderly persons. Phillips, Tang, Moore. 2009.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!