Hallonpaj med proteinkräm

Hallonpaj.

En somrig paj för alla hallonälskare. Proteinkrämen gör dessutom att pajen mättar extra länge.

Pajdeg till två pajer

Näringsinnehåll pajdeg

50g. 1 dl mandelmjöl
20g, 1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
100g kesella/kvarg 1%
20g smält smör
3 tsk stevia
1/3 tsk örtsalt
1/3 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
Energi522,5 kcal
Protein23,2 g
Kolhydrater8,4 g
Fett43,8 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt och dela upp degen i två lika stora bitar, ca 115g vardera. Speja två formar (ca 12cm diameter) med oljespray och pressa ut degen jämnt i dem samt upp på kanterna. Ställ in i kylen i 30 minuter.

Sätt igång ugnen på 180C.

Placera formarna i ugnen i ca 15-20 minuter, ta ut och låt svalna.

Hallonkräm

Näringsinnehåll per paj

100g kesella/kvarg 1%
100g hallon
20g vaniljprotein
6 tsk gelatinpulvermix
1 tsk stevia (kan uteslutas)
1 nypa vaniljsocker
0,8 dl vatten
Energi440 kcal
Protein31,2 g
Kolhydrater8,1 g
Fett32,7 g

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en skål med en stavmixer i ca 1 minut.

Dela upp smeten i båda pajformerna och ställ in dem i kylen i 2 timmar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson