Hallonketon

Hallonketon är Hollywoods hetaste fettförbrännare och ett naturligt alternativ till traditionella fettförbränningsprodukter. Ämnet utvinns ur hallon och har en liknande effekt som kroppsegna ketoner.

  • Hur fungerar hallonketon?
  • Hallonketon i kosttillskott

Hur fungerar hallonketon?

Hallonketon som fettförbränningspreparat fick sitt startskott i Hollywood där det hyllats av kändisar som håller strikta dieter. Ryktet om denna nya tidens fettförbrännare har snabbt spridit sig över till Europa och är idag ett av de mest omtalade ämnena på marknaden. Även om det inte är det mirakelämne som marknadsföringen ibland ger sken av, finns det flera studier som påvisat att det faktiskt har effekt på vikten. Forskning har hittills enbart gjorts på djur, men har varit mycket framgångsrika med fokus på viktminskning.

Hallonketoner från hallon

Man tror att hallonketoner fungerar som våra kroppsegna ketoner som vanligtvis frisätts i ett fastetillstånd då vi lever på kost med mycket lågt kolhydratinnehåll. Levern frisätter då ketonkroppar för att signalera till kroppen att använda fettreserverna som bränsle, eftersom glukosnivåerna är obefintligt låga, en helt naturlig process i vår ämnesomsättning. Studier(2) har visat att hallonketoner verkar öka utsöndringen av adiponectin, det proteinhormon som kontrollerar glukosmetabolismen. På så sätt kan kroppen anamma samma signaler som vid ketonutsöndringen, fast utan att vi behöver befinna oss i fasta med lågkolhydratkost.

Ketos innebär också att aptiten minskar, eftersom kroppen inte behöver lika mycket energiintag här. Hallonketoner verkar med andra ord dubbelt, dels som komponent i fettförbränningsprocessen, och dels som aptitreglerare. En oslagbar kombination vid diet.

Hallonketon i kosttillskott

Du kan ta tillvara på hallonets effekter genom att äta en stor portion hallon per dag, men med hjälp av ett koncentrerat tillskott slipper du den sockermängd som hallon ger. Hallonketon finns i separata kosttillskott eller ofta tillsammans med grönt kaffebönsextrakt. Det finns även med som verksamt ämne i kombinerade fettförbränningstillskott. Inga biverkningar av hallonketon har rapporterats.

Bäst fungerar det förstås tillsammans med en grundläggande lågkalorikost och träning, och oavsett Hollywoodelitens rön gör du bäst i att testa själv för att avgöra om det fungerar för dig! Leta då efter ett naturligt hallonketon som utvinns från äkta hallon. Effekten märks först vid ett intag av 200-300 mg per dag, vilket motsvarar tusentals hallon.

Referenser:

Eight weeks of supplementation with a multi-ingredient weight loss product enhances body composition, reduces hip and waist girth, and increases energy levels in overweight men and women. HL Lopez, TN Ziegenfuss, JE Hofheins, SM Habowski, SM Arent, JP Weir, AA Ferrando. 2013.

Raspberry ketone increases both lipolysis and fatty acid oxidation in 3T3-L1 adipocytes. KS Park, 2010.

Anti-obese action of raspberry ketone. C Morimoto, Y Satoh, M Hara, S Inoue, T Tsujita, H Okuda, 2005.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!