Recept på hallongömmor

Naturligt söta och krispiga kakor som du enkelt gör med hjälp av endast fyra ingredienser. Nyttigt och fantastiskt gott!

Hallongömmor på randig duk.

Ca 15 kakor
Näringsvärdeper kaka
Energi73,7 kcal
Protein1,2 g
Kolhydrater11,8 g
Fett2 g
Fiber1,6 g
1 dl cashewnötter
200 g dadlar
1 dl mullbär
Fyllning:
100 g hallon

Tillredning:

Kvällen innan:

Lägg dadlarna i en skål med vatten och ställ in i kylen. Låt stå över natten.

På bakdagen:

Ta upp dadlarna ur vattenbadet och lägg dem i en mixerskål. Häll ner ett par skedar blötläggningsvatten i skålen och mixa sedan till en slät puré.

Häll ner mullbär och cashewnötter i en separat skål och mixa till ett grovt mjöl.

Blanda samman nötblandningen med dadelpurén.

Värm ugnen till 200 grader.

Forma 15 små bollar av smeten och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ett tips är att fukta händerna innan så fastnar inte smeten lika mycket.

Pressa ut bollarna till runda kakor. Tryck med tummen i mitten på kakorna så att det bildas en urgröpning.

Mixa hallonen till en kräm och klicka sedan ner lite kräm i varje kaka. Se till att krämen inte rinner över kanterna på urgröpningen.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!