Gröna kaffebönor

Gröna kaffebönor skiljer sig från vanligt svart kaffe på många sätt, men tros kunna ha lika stor effekt på fettförbränningen. Gröna kaffebönor är Hollywoodelitens favorit och är här för att stanna.

  • Gröna kaffebönor och fettförbränning
  • Gröna kaffebönor i kosttillskott

Gröna kaffebönor vid fettförbränning

Gröna kaffebönor och fettförbränning

Att dricka kaffe med koffein är en välkänd metod att använda i fettförbränningssammanhang. Den klassiskt svarta kaffebönan har icke desto mindre fått konkurrens på senaste tid av sin färskare upplaga, den gröna kaffebönan. Till skillnad från vanligt svart kaffe innehåller gröna kaffebönor enbart en försumbar mängd koffein, men desto mer klorogensyra. Rostning av kaffebönor avlägsnar klorogensyran i bönorna, så att den försvinner i svart kaffe.

Effekten av klorogensyra är inte helt kartlagd, men flera studier har bedrivits med motivation att det kan påverka kroppssammansättningen. Man tror att ämnet hämmar glukosupptaget i kroppen (kolhydrater) och därmed begränsas även blodsockerstegringar. Fler studier behöver göras för att fastställa hur gröna kaffebönor yttrar sig i kroppen, men många som har testat vittnar om påtagliga resultat.

Gröna kaffebönor i kosttillskott

Gröna kaffebönor finns som separat tillskott och i kombination med andra aktiva ämnen i fettförbränningstillskott. Eftersom det inte innehåller någon anmärkningsvärd mängd koffein, är det ett enkelt och behagligt alternativ att kombinera sin fettförbränningsdiet med, och kan ses som en naturlig fettförbrännare. Grönt kaffe kan ge biverkningar i from av huvudvärk och illamående (likt vanligt kaffe i stora mängder), så håll dig till doseringsanvisningarna om du vill om du är nyfiken på effekterna och vil prova ett tillskott. Leta efter ett tillskott med naturligt kaffebönsextrakt.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!