Grekisk fläskfilépytt

En lättlagad helgfavorit med potatis, fläskfilé och tomater i en fantastiskt god och saftig kombination.

En tallrik med potatis, kött och tomater i en blandning.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi470 kcal
Protein38 g
Kolhydrater33,5 g
Fett19,5 g
Fibrer3,8 g
4 portioner
500 g fläskfilé
3 starka korvar med hög kötthalt
600 g potatis
2 askar körsbärstomater
1 gul lök
salt & svartpeppar

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader.

Tvätta potatisen och skala den om du önskar. Skär potatisarna och den gula löken i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över lite rapsolja och blanda runt rotfrukterna. Grädda i ugnen i ungefär 15 minuter. Dela körsbärstomaterna i halvor. Ta ut plåten och lägg på tomathalvorna. Grädda i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor. Krydda med lite salt och peppar. Bryn sedan köttet i en stekpanna tills det fått fin färg och är genomstekt.

Skär korven i tunna skivor och stek lätt. Blanda samman fläskfilén och korvbitarna med potatisblandningen. Rör om noga så att allt blandas. Klart att servera!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!