GLUTENFRIA BLÅBÄRSMUFFINS

Hemmagjorda blåbärsmuffins.

Goda, glutenfria blåbärsmuffins som kan avnjutas direkt eller frysas in för ett senare tillfälle.

INGREDIENSER CA 12 ST STORA MUFFINS

150 g smör
4 st ägg
1 1/4 dl Sötin
1 dl mandelmjölk
2 msk vanlijsocker
1/2 dl hasselnötsmjöl
1 1/2 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
100-250 ml blåbär (beror på tycke & smak)

175 grader ca 20min

GÖR SÅ HÄR:

Smält smöret i en kastrull. Blanda ägg och Sötin poröst i en skål. Tillsätt mjölken, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt sedan mjölet och till sist blanda i det smälta smöret. Till sist lägger du i blåbär och rör runt. Lägg smeten i muffinsformar och in i ugnen, 175 grader i ca 20 min. Håll koll på muffinsen då det är lätt att de blir gräddade för länge och då riskerar att bli torra. Låt muffisen stå under en bakduk och vila i ca 15 minuter.

TIPS:

Välj mjölsort efter ditt tycke och smak.

Tillsätt 2 msk jordnötssmör i det smälta smöret.

Frys in ifall de inte avnjuts vid fikat.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!