Glutenfri jordgubbspaj

Krämig och god jordgubbspaj, fri från gluten. Använd gärna pajskalet till att variera bland fyllningar. God att servera såväl till fika som till efterrätt.

Jordgubbspaj med florsocker.

Bild: Superfruit

Ingredienser, ca 6 port

Mandelbotten
Näringsinnehåll1 port
Energi542 kcal
Protein11 g
Kolhydrater26 g
Fett40 g
0,75 dl kokospalmsocker
3,75 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 ägg
2 msk kokosolja
Fyllning
3 äggulor
2 dl creme fraiche
3 msk kokospalmsocker
250 g jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten och bearbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en form som du penslat med kokosolja. Ställ formen i kylen 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen i 8 minuter. Vispa under tiden ihop ägg, creme fraich och socker till en jämn smet. Häll smeten i den gräddade pajbottnen och lägg sist i jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajen svalna och pudra gärna över lite florsocker innan servering.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Superfruit