Glutenfri jordgubbspaj

Krämig och god jordgubbspaj, fri från gluten. Använd gärna pajskalet till att variera bland fyllningar. God att servera såväl till fika som till efterrätt.

Jordgubbspaj på ett fat

Ingredienser, ca 6 port

Mandelbotten
Näringsinnehåll1 port
Energi542 kcal
Protein11 g
Kolhydrater26 g
Fett40 g
0,75 dl kokospalmsocker
3,75 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 ägg
2 msk kokosolja
Fyllning
3 äggulor
2 dl creme fraiche
3 msk kokospalmsocker
250 g jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till botten och bearbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en form som du penslat med kokosolja. Ställ formen i kylen 30 minuter och grädda sedan mitt i ugnen i 8 minuter. Vispa under tiden ihop ägg, creme fraich och socker till en jämn smet. Häll smeten i den gräddade pajbottnen och lägg sist i jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt pajen svalna och pudra gärna över lite florsocker innan servering.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Superfruit