Frikadeller från Italien

Denna proteinrika vardagsrätt har sitt ursprung i Italien och smakar fantastiskt av persilja, lök och tomat. Servera frikadellerna med bönpasta för att göra rätten ännu nyttigare.

En tallrik med frikadeller i tomatsås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi492 kcal
Protein36,8 g
Kolhydrater56,5 g
Fett11,8 g
Fibrer4,5 g
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 dl vatten
salt & svartpeppar
Frikadeller
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl persilja, hackad
0,5 tsk svartpeppar
Tillbehör
hackad persilja
rivet skal av en citron
4 port spaghetti eller bönpasta

Tillredning

Hacka den gula löken och vitlöken och fräs i lite olja. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater, vatten och smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka på svag värme i 5-10 minuter.

Blanda nötfärsen med ägg, hackad persilja och svartpeppar. Forma smeten till köttbullar och lägg ner i tomatsåsen. Låt koka i ca 20 minuter. Koka under tiden spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen och servera sedan den nykokta pastan med frikadellerna samt hackad persilja och rivet skal av en citron.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!