Flygande Jacob

Denna klassiska rätt med nötter och banan kan du enkelt göra till en proteinrik hälsomåltid. Gott, enkelt och nyttigt! 

En ugnsform med Flygande Jacob.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi656 kcal
Protein46,7 g
Kolhydrater75,6 g
Fett16,5 g
Fibrer6,5 g
4 portioner
4 kycklingfiléer
150 g kycklingbacon eller kalkonbacon
1 banan
2,5 dl matlagningsgrädde (mager)
1 dl cashewnötter
1 tsk chiliflingor
1/2 tsk paprikakrydda
1/2 tsk salt
svartpeppar
Tillbehör
4 portioner råris
Sallat
Tomater

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader. 

Skär kycklingfiléerna i kuber och bryn dem lätt i en stekpanna. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och paprika. Lägg den stekta kycklingen i botten på en ugnsform.

Skär baconet i mindre bitar och stek det lätt. Lägg det stekta baconet på kycklingen i formen. 

Skala bananen och skär den i skivor. Lägg bananen på kycklingen och baconet i formen. 

Blanda matlagningsgrädde och chiliflingor och häll såsen i ugnsformen. 

Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter. 

Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen. 

Strö cashewnötterna över den färdiglagade kycklingen och servera rätten med riset och grönsakerna. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!