Fläskfilégryta med rostad potatis

Krispig potatis möter mjuk svamp och smakrik fläskfilé i denna lättlagade festmåltid. En portion rymmer dessutom mer än 40 g protein!

Rostad potatis och fläskfilégryta serverat på en vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi524 kcal
Protein42,3 g
Kolhydrater50,8 g
Fett15,3 g
Fibrer6,5 g
4 portioner
1 kg potatis
Rapsolja
600 g fläskfilé
250 g kantareller eller champinjoner
1 gul lök
2 dl mager matlagningsgrädde
2 dl rött matlagningsvin
Salt & peppar
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Några kvistar färsk timjan

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader. Dela potatisarna i halvor och pensla dem med rapsolja. Lägg potatishalvorna med snittytan nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen i ca 30 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun färg.

Hacka den gula löken och skiva svampen. Putsa fläskfilén och skär den i tunna skivor. Stek köttet tillsammans med den finhackade gula löken tills de fått fin färg. Tillsätt svampen och stek på svag värme i några minuter. Tillsätt sedan torkad timjan och rosmarin samt matlagningsvin och matlagningsgrädde och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen puttra på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera den rostade potatisen med fläskfilégrytan och dekorera med några kvistar färsk timjan.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!