Fettförbrännande chiligryta på högrev

Högrev kommer från slaktkroppens främre del och kräver därför lång koktid för att bli riktigt mör. Har du tillgång till en tryckkokare så förkortar du tillagningstiden avsevärt. Annars får du beräkna att rätten tar 4-5 timmar att göra men köttet sköter sig själv på spisen så det krävs inte så mycket tid av dig. Tillsätt även 2-3 dl mer vatten om du tillagar rätten i en gryta.

Chiligryta med högrev

Ingredienser

innehåll per portion

1 kg tärnad högrev
1 kg tärnad potatis
500 g tärnad pumpa
200 g hackad lök
3 st hackade vitlöksklyftor
10 g hackad ingefära
1-2 st hackad chili
1 st lagerblad
1 dl rött matlagningsvin
Malen svartpeppar
2-3 tsk örtsalt
(2-3 dl vatten vid tillagning i gryta)
Energi492,2 kcal
Protein44 g
Kolhydrater39,6 g
Fett16,1 g

Gör så här:

Lägg lök, vitlök, ingefära, chili, lagerblad och högrev i en tryckkokare, sätt på värmen, när det börjar fräsa, sätt på locket. Låt stå på högvärme i 5 minuter och sänk sedan värmen till medel och låt stå i ytterligare 25 minuter.

Tärna under tiden potatisen och pumpan i ca 1/2 cm stora bitar..

Ta av locket och blanda i potatis, pumpa och rödvin, sätt på locket och låt stå på hög värme i 20 minuter.

Krydda med malen svartpeppar och örtsalt.

Låter ni den stå till nästa dag så gifter sig smakerna bättre men den är lika god att äta direkt.

Dela upp grytan i portioner. Vill ni ha för fem dagar blir det ca 560g per portion.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson