Entrecote med svamp och chevre

Grillat är godast, speciellt med riktigt välsmakande tillbehör till. Med en blandning av sommarens grillfest och höstens svampskörd är detta en nyttig gourmetmiddag som toppar det mesta.

Saftig biff med grönsaker.

Ingredienser 2 port

Näringsinnehåll1 port
Energi279,8 kcal
Protein26,5 g
Fett16,7 g
Kolhydrater5 g
200 g entrecot
100 g broccoli
100 g champinjoner
30 g rödlök
30 g chevreost
5 g kokosfett
2 msk balsamic vinäger
1/3 tsk timjan
1 nypa chiliflakes
1/4 tsk stevia
Örtsalt

Gör så här:

1. Starta ugnen på 180 grader. Värm samtidigt på en grill eller grillpanna.

2. Hacka lök och skiva champinjoner i kvartsstora bitar. Stek tillsammans med broccoli i kokosfett i ett par minuter.

3. Ta bort blandningen från värmen och häll på balsamico. Låt stå i ugnen ca 10 minuter.

4. Lägg chevreost tillsammans med kryddorna i en skål. Häll i de färdiggräddade grönsakerna och låt smakerna gifta sig med osten i ca 2 minuter.

5. Grilla entrecoten i ca 8 minuter och låt den vila innan servering med grönsaksblandningen.

Bjud på denna härliga grilltallrik till fest eller vardags!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson