Dillkött med potatis

Du kan till denna gryta välja mellan ris eller potatis, själv föredrar jag potatis då den innehåller mindre energi. Då jag väljer potatis väljer jag ofta bakpotatis som jag tycker håller så mycket längre i kylen än kokt potatis som lätt blir dålig redan efter ca 4 dagar.

        

Ingredienser

innehåll per portion med potatis

1 kg potatis eller ris för 5 portioner
1 kg tärnat innanlår
300 g tärnad morot
300 g tärnad purjolök
3 st hackade vitlöksklyftor
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 1%
2 tsk örtsalt
5 st malda vitpepparkorn
2 st lagerblad
1 handfull dill
2 tsk guarkärnmjöl
Energi458,8 kcal
Protein48,7 g
Kolhydrater43,8 g
Fett8,1 g

Gör så här:

Lägg innanlåret med vin, vatten, örtsalt, vitpeppar, lagerblad och dillstjälkar och låt allt koka i ca 30 minuter på medelvärme. Lägg i morot och purjolök och låt det koka i ca 10 minuter. Häll i matlagningsgrädde, dill och guarkärnmjöl och rör runt tills vätskan tjocknat något. Krydda med örtsalt om det behövs och ta av grytan från värmen och låt svalna.

Tillaga potatisen eller riset under tiden och fördela allt i 5 matlådor.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson