Chiapudding med kiwi

Chiapudding i glas.

Chiafrön är små underbara frön fyllda med omega-3, fiber och protein. Blötlägger man chiafrön över natten så bildar de en gelé vilket gör att du kan göra en god pudding till frukost eller som dessert. Denna variant mixar sött och syrligt i en härlig balans.

Ingredienser till 1 portion

2 msk chiafrön
1/2 dl vatten
1 dl mandelmjölk
1 msk limesaft
1 tsk Agavehonung
1 kiwi till topping

Gör så här:

Blanda 1 dl mandelmjölk med 1/2 dl vatten i en skål. Häll sedan i 2 msk chiafrön, 1 msk limesaft och 1 tsk honung i vätskan som du låter stå över natten (puddingen behöver ett par timmar för att bli en fast gelé). Toppa puddingen med kiwi för en extra kick av vitamin c.

Tips!

Du kan variera dina chiapuddingar i oändlighet. Ett tips är att mosa i en banan i puddingen, så får du sötma utan att använda honung. Toppa med kanel och kokos så får den ytterligare smak.

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!