Cheesecake

Cheescake är en riktigt festlig och ljuvligt god dessert. Avnjut denna variant med C-vitaminrikt acaipulver och vitamin- och mineralrika gojibär.

Cheescake

Cheesecake med acaigelé och gojibärsbotten!

Ingredienser

Botten

200g Digestivekex

100g smör

1 dl gojibär

Acaigelé

5 st gelatinblad

3 dl vatten

1/2 dl acaipulver

Fyllning

800g Philadelphiaost

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 msk vetemjöl

0,5 tsk salt

1 msk citronjuice

4 ägg

Gör så här

Mixa ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut i en ugnssäker form med avtagbar kant. Ställ formen i kylen.

Blanda fyllningen i en bunke, tillsätt äggen sist, ett åt gången och blanda ut jämnt. Fyll upp formen med fyllningen ovanpå botten och grädda i ugn 40-45 minuter i 175 grader. Ta ut, låt svalna och förvara i kylen.

Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Blanda gelatin, vatten, acaipulver och limejuice i en kastrull, värm till gelatinbladen smält, rör om och låt blandningen svalna tills den börjar blir geleartad men fortfarande är flytande. Häll blandningen ovanpå cheesecaken och ställ den i kylen i minst 30 minuter.

Rekommenderade produkter

1 av

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Superfruit