Blåbärspaj med protein

Nybakad plåbärspaj i ugnsform

En god och nyttig paj gjort på blåbär med antioxidanter och mättande vaniljprotein.

Pajdeg till två pajer

Näringsinnehåll

2 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
100g kesella 1%
20g smält smör
2 tsk stevia
1/3 tsk örtsalt
Energi699,1 kcal
Protein29,9 g
Kolhydrater7,8 g
Fett64,8 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt och dela upp degen i två lika stora bitar, ca 115g var. Spreja en form med diameter 12cm med oljespray och pressa ut degen jämnt över hela formen samt upp på kanterna. Ställ in formarna i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 180C.

Placera formen i ugnen i ca 20 minuter, ta sedan ut den och låt svalna.

Blåbärskräm

Näringsinnehåll per paj

100g kesella 1%
100g blåbär
20g vaniljprotein
2 tsk stevia
1/4 tsk vaniljpulver
1 dl vatten
Energi448,9 kcal
Protein30 g
Kolhydrater10,5 g
Fett33,5 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt med en stavmixer och fördela fyllningen i båda pajformarna. Ställ in pajen i kylen och låt den vila en stund innan den serveras.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson