Bakad potatis med räkröra

Bakad potatis är en klassiker, men tyvärr ofta också en riktig kaloribomb. Denna variant är nyttigare, innehåller mer protein och smakar precis lika gott som vanligt.

Bakad potatis med krämig räkröra.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi471 kcal
Protein35,5 g
Kolhydrater28 g
Fett13 g
Fibrer4,5 g
2 portioner
2 bakpotatisar
2 dl creme fraiche (mager)
1 tsk dill
200 g räkor
1/2 röd lök
Juice från 1 citron
2 ägg
10 körsbärstomater

Tillredning

Baka potatisen i vanlig ugn på 225 grader i ca 50 minuter, alternativt i mikro på full effekt i ca 15 minuter. Kom ihåg att göra hål i potatisen med en potatissticka så att vätska kan rinna ut. 

Förbered under tiden räkröran. Hacka rödlöken fint och skär räkorna i mindre bitar. Blanda ner i creme fraichen och tillsätt sedan citronsaft och dill. 

Koka äggen (antal minuter beror på vilken konsistens du önskar ha på äggen) och skiva upp dem. Servera de varma potatisarna med räkröran, ägg och körsbärstomater. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!