Antonia Bertilsson

Kometkarriär med rekord i bänkpress

Antonia Bertilsson är den blivande undersköterskan som satsar hårt på styrkelyft. Redan under sitt första år inom sporten har hon lyckats knipa både SM-guld och svenskt rekord i bänkpress.

Antonia Bertilsson

Antonia Bertilsson har länge styrketränat i gymmet, men övergick år 2013 helhjärtat till styrkelyft. När hon upptäckte att hon hade en talang fortsatte hon med sikte på tävlingar och gjorde direkt en kometkarriär inom sporten. Redan inom ett år hade hon både vunnit SM-guld två gånger och tagit officiellt svenskt rekord i bänkpress på hela 62,5 kg.

- Första gången jag lyckades lyfta 50 kg var oslagbar! Jag hade varit fast på 45 kg väldigt länge, så det kändes som en revansch. Efter det släppte en spärr och jag lyckades lägga på ännu mer.

Antonia är noga med både träningsupplägg och kosthållning för att lyckas så bra som hon gör. Det är också en av anledningarna till att hon nu valt att ingå sponsringssamarbete med Svenskt Kosttillskott.

- Svenskt Kosttillskott är ett seriöst företag med kvalitativa produkter, som kan komma till nytta när man tränar som jag. Just nu äter jag proteinpulver, BCAA, kreatintillskott, PWO och multivitamin.

Antonias kosttillskott

DagligenFöre passUnder passÅterhämtning
Raw RampageCheck
Core CreatineCheck
Core BCAACheck
Core ProteinCheckCheck
Core VitaminsCheck

Träning på rätt sätt

För att lyckas inom styrkesporten behöver de aktiva inte bara lägga ner mycket energi på sin träning. Den tuffa sporten belastar kroppen mycket, och det är därför viktigt att även vara strategisk i sin träning.

- Tekniken i övningarna är allra viktigast för att undvika skador. Ett tungt lyft med fel teknik kan ge klart negativa konsekvenser i längden. Jag är även noga med att variera träningen mycket och alltid lägga in en vilodag i veckan för att inte slita för mycket på enskilda muskler.

Konkurrensen inom sporten är tuff och det krävs mycket tid till träning för att lyckas med sporten. Antonia tränar i dagsläget sex dagar i veckan med pass på en och en halv timme åt gången. En tjurskallig sport, som hon själv kallar det, med många prövningar för både fysik och psyke.

- Många tror felaktigt att många dopar sig för att bli starkare, det är en seglivad myt och så är det verkligen inte. Det är hårt slit och engagemang som ligger bakom styrkan och det görs dopningskontroller väldigt ofta för att behålla sporten ren.

Lär mer och ta del av Antonias träning och kosthållning för att lyckas inom styrkesporten.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!