Allt om FIBO 2015

Inspiration och trendspaning

FIBO-mässan arrangeras årligen i Tyskland, en enorm mässa där kosttillskottsmärken från världens alla hörn finns representerade. Svenskt Kosttillskott åkte dit för att trendspana och möta några av träningsvärldens största profiler.

FIBO 2015

FIBO-mässan hade allt som allt ett antal utställare på hela 725 st från totalt 40 olika länder. Mässan består av häpnadsväckande 130 000 kvadratmeter uppdelat i elva mässhallar. Har du någon gång besökt Fitnessfestivalen i Göteborg, kan du med enkelhet multiplicera storleken med fem för att få en hint av hur gigantisk tillställningen är.

Folkvimmel på FIBO

Kosttillskott

Trenden med Low Carb, High Protein håller i sig och du hittar allt från godis, kakor och pasta till kosttillskott och bars utan kalorier eller med extra mycket protein.

Low Carb Bars

I fokus står även fortsättningsvis proteinpulver, PWO och BCAA bland tillskotten.

Vägg med kosttillskott

På tillbehörsfronten håller blandshakern på att vara en riktig trendsättare och statussymbol, inte bara ett nödvändigt ont för att kunna blanda din proteindrink. Den traditionella shakern finns numer i alla möjliga färger, modeller och märken, och i vissa fall självblandande funktion! Hur skönt är inte det efter att ha blandat otaliga proteindrinkar dag efter dag?

Shakers till kosttillskott

Träningsredskap

Träningstrenden verkar peka spikrakt på CrossFit, där även redskapen går åt det hållet med mycket funktionell träning framför hård styrka med tunga lyft.

CrossFit med skivstång

Spännade hemmaträningsredskap i trä, en kommande EKO-trend?

Träningsredskap i trä

Kändisvimmel

Besöker du FIBO kommer du inte kunna undgå att stöta på vältränade profiler från nu och förr. Vi träffade ett gäng sköna typer som är betydligt snällare än de ser ut.

Branch Warren

Branch Warren från USA, tillsammans med butiksansvarig Josefin.

Johnnie Jackson

Johnnie Jackson från USA, tillsammans med inköpare Angelica.

Dorian Yates

Dorian Yates signerar en shaker till någon av Svenskt Kosttillskotts lyckliga kunder. Yates är engelsman och en av de allra största profilerna i byggarvärlden.

Efter två dagar på Europas största träningsmässa var vi nöjda och belåtna för denna gång. Håll utkik, snart kanske du ser någon av de heta trenderna även hos oss!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej